Veliki podvig Griezmanna

Prestigao legendarnog Luisa Aragonesa

Veliki podvig Griezmanna

Fudbaleri Atletico Madrida sinoć su kao gosti savladali ekipu Leverkusena (4:2) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Antoine Griezmann ušao je u istoriju španskog kluba.

On je, naime, postigao drugi gol za svoj tim i tako postao najbolji strijelac Atletica u Ligi šampiona sa 13 golova, prestigavši legendarnog Luisa Aragonesa.

"Veoma sam ponosan što sam postao dio istorije Atletica. Uvijek želim da maksimalno pomognem ekipi i nadam se da ću nastaviti ovako. Znali smo da će biti teška utakmica i oni su nam stvarali mnogo poteškoća svojim presingom. Ipak, naš trener je napravio određene promjene na terenu i sad imamo dva gola prednosti uoči revanša", rekao je nakon meča francuski fudbaler.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico je trenutno četvoroplasirani tim španskog prvenstva sa 45 osvojenih bodova, sedam manje od vodećeg Reala, koji takođe ima i dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi