Veliki preokret Bologne u Veroni
Foto: EPA

Sjajan meč na Bentegodiju

Veliki preokret Bologne u Veroni

E. Čaušević

Fudbaleri Bologne slavili su večeras na gostovanju protiv Verone (3:2) u posljednjem meču 13. kola italijanske Serije A.

Verona i Bologna večeras su odigrali sjajnu utakmicu na Bentegodiju, a nakon preokreta nasmijani stadion napuštaju gostujući igrači. Domaći tim do prednosti je stigao u 12. minuti kada je Fares odlično asistirao, a u petercu gostiju najbolje se snašao Cerci koji je pogodio za 1:0.

No, samo deset minuta kasnije Bologna je izjednačila. Palacio je bio asistent, a mrežu Verone zatresao je Destro. Ipak, Verona je do kraja prvog poluvremena uspjela da ponovo dođe do vodstva, a na 2:1 povisio je nekadašnji igrač Juventusa i Barcelone, Martin Caceres.

Navijači Verone sigurno su očekivali pobjedu svoje ekipe, a na semaforu je bilo 2:1 sve do 74. minute. I onda za dvije minute sve se promijenilo. Prvo je u 74. minuti na 2:2 izjednačio Okwonkwo, a samo dvije minuta kasnije bilo je 2:3 kada je sjajan gol postigao Dosnah. Asistent kod oba gola bio je Verdi.

Bologna je ovom pobjedom skočila na deseto mjesto Serije A i sada ima 17 bodova. S druge strane, Verona je i dalje pretposljednja sa svega šest bodova, a ovo im je bio čak peti poraz zaredom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 13. kolo:

Verona - Bologna 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti