Veliki preokret: Pjanić od ljeta u Real Madridu?

Španski novinar tvrdi da Real želi Pjanića

Veliki preokret: Pjanić od ljeta u Real Madridu?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošlog ljeta odlučio je napustiti Romu i svoju karijeru nastavio je u dresu aktuelnog prvaka Italije, Juventusu.

Ipak, novinar španskog EL Chiringuita de Atresmedia, Alfredo Duro, danas je objavio poprilično bombastične informacije. Naime, Duro tvrdio da bi Miralem Pjanić na kraju sezone mogao svoju karijeru nastaviti u Real Madridu, dok je kraljevski klub spreman da u suprotnom pravcu pusti Jamesa ili Isca.

"Real Madrid je blizu da dovede pjanića i žele u narednih nekoliko sedmica da se sastanu s njegovim agentom. Ja vjerujem da postoji mogućnost da on dođe na Santiago Bernabeu jer se nije dovoljno dobro uklopio u igru Juventusa. Kako sam uspio saznati Real je spreman da u zamjenu za Pjanića ponudi Jamesa ili Isca", napisao je španski novinar u jednoj TV emisiji.

U nastavku programa ove emisije urednik Diego Plaza odlučio je dodatno objasniti kakve probleme Pjanić ima od dolaska u Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juve ga je platio 32 miliona eura, ali nije se baš snašao u njihovoj formaciji. S druge strane u Romi je bio jako dobar. On ima odličan pregled igre i sjajan šut i ima kvalitet da nastupa za Real Madrid", rekao je Plaza.

Ipak, poznato je da su španski mediji prepoznatiljivi po tome što vole mnogo da špekulišu o transferima. Teško je očekivati da će Pjanić tek nakon jedne sezone napustiti Juve i preći baš u Real Madrid. Ali, fudbal nas je kroz svoju historiju naučio da je sve moguće. Ostaje nam da sačekamo kraj sezone i konačni rasplet ove transfer bombe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi