Veliki preokret u slučaju suspenzije Lionela Messija
Foto: EPA

FIFA prihvatila žalbu FS Argentine?

Veliki preokret u slučaju suspenzije Lionela Messija

E. Čaušević

Kapiten reprezentacije Argentine, Lionel Messi, kraje prošlog mjeseca dobio je žestoku kaznu od četiri utakmice neigranja zbog vrijeđanja sudija na meču protiv Čilea.

Argentina je savladala u toj utakmici Čile sa 1:0, a jedini gol upravo je postigao Messi. Ipak, nakon utakmice kapiten Gaučosa je verbalno vrijeđao pomoćnog sudiju jer je bio nezadovoljan njegovim odlukama. FIFA je dva dana kasnije pokrenula istragu, te je nekoliko sati pred meč Bolivija - Argentina saopštila da je Messi dobio četiri utakmice suspenzije.

Ova odluka FIFA-e šokirala je javnost u Argentini koja nije mogla vjerovati da je Messi zbog ovoga dobio tako žestoku kaznu. On je propustio meč protiv Bolivije i to se odmah osjetilo jer su Argentinci poraženi sa 2:0 i doveli su plasman na Svjetsko prvenstvo u pitanje. No, čini se da bi se ova situacija mogla riješiti na nevjerovatan način.

Naime, FS Argentine je uložio žalbu na ovu odluku FIFA-e, ali još uvijek se čelni ljudi ove organizacije nisu oglasili sa konačnom odlukom. No, prema prvim informacijama kazna Messiju će biti smanjena. Prema pisanju argentinskih medija žalba je uložena i bit će prihvaćena, te će Messijeva kazna sada iznositi dvije utakmice neigranja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To znači da kapiten reprezentacije Argentine ima odraditi još samo jednu utakmicu jer je zbog suspenzije već propustio meč protiv Bolivije. Konačna odluka FIFA-e o uloženoj žalbi Argentinaca bit će poznata 4. maja. No, čini se da je odluka već "slučajno" procurila u javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi