Veliki skandal na meču Južne Koreje i Kolumbije

FIFA na potezu

Veliki skandal na meču Južne Koreje i Kolumbije

E. Škorić

Kolumbija i Južna Koreja odigrali su danas prijateljski meč, a južnoamerička selekcija poražena je s 2:1.

Ovaj susret obilježio je incident u kojem je glavnu riječ vodio kolumbijski nogometaš Edwin Cardona, koji je nakon naguravanja s protivničkim igračima, u jednom trenutku pogledao Tottenhamovog ofanzivca Sona i gestikulacijom rukama aludirao na naškiljene oči, što je svakako okarakterisano kao rasistički potez.

"Nisam vidio tu situaciju i ne mogu da je komentarišem", kazao je selektor Kolumbije Jose Pekerman, dodavši: "Da sam vidio, možda bih nešto i rekao na tu temu, ali takve se stvari dešavaju tokom utakmice".

U Kolumbiji su ovo nazvali "smiješnim i nevidljivim incidentom", dok su u Aziji osudili potez Cardone i žele da ga FIFA žestoko kazni, a moglo bi se desiti da Svjetska nogometna federacija "ohladi" po svemu sudeći rasistički nastrojenog Kolumbijca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Son, dvostruki strijelac za Južnu Koreju, doživio je veliku neprijatnost, ali utjeha mu može biti da je s dva gola pokazao Kolumbijcima ko je bolji u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi