Veliki snovi malog kluba: Ne trebaju im Ronaldo i Messi

Leipzig je hit

Veliki snovi malog kluba: Ne trebaju im Ronaldo i Messi

E. Škorić

Da je neko prije početka sezone govorio da će Leipzig nakon trećine prvenstva biti lider, vjerovatno bi ga prozvali ludim.

Međutim, omaleni i za mnoge omraženi klub koji nosi ime po sponzoru (Red Bull) nalazi se ispred Bayerna i živi bajku, kao što ju je svojevremeno živio i Hoffenheim, koji je na sličan način iz četvrte lige došao du Bundeslige.

Ono što krasi Leipzig je mlad tim, tečna igra, napadački stil. Nisu na vrhu jer se "zatvore, pa čekaju kontru", nego momci baš idu na gol više i to im se itekako isplaćuje.

Ralf Rangnick, koji je također radio u Hoffenheimu, sportski je direktor kluba i on zna da je jedinstvo njegove momčadi zapravo najveći adut.

Pitali su ga da li su Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi igračii za Leipzig, a on je odgovorio: "Obojica su prestari za nas. Uostalom, nemamo novca za takve igrače".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzigu ne trebaju ni Ronaldo, ni Messi da živi svoj san. Mladići koji nose crveno-bijeli dres prkose svemu i svačemu i guraju naprijed, koliko god mogu. Znaju da nisu zvijezde poput onih Bayernovih ili Borussijinih, da ih veći dio države ne voli jer su "nastali preko noći", ali koga briga. Najljepši snovi o slobodi sanjaju se u tamnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi