Veliki uspjeh: Juniori Salzburga novi prvaci Evrope!
Foto: EPA

U finalu savladali Benficu

Veliki uspjeh: Juniori Salzburga novi prvaci Evrope!

Juniori austrijskog Red Bull Salzburga otikili su se danas titulom prvaka Evrope, čime su napravili historijski uspjeh.

U finalu omladinske Lige prvaka odigranom u Nyonu, Salzburg je rezultatom 2:1 savladao Benficu i tako podigao pobjednički pehar.

Benfica je nakon prvog poluvremena vodila sa 1:0 golom Gomesa iz 29. minute, da bi u nastavku utakmice Salzburg preko Dake u 72. i Schmidta u 76. minuti stigao do preokreta i velike pobjede.

Salzburg je na putu do finala i titule redom izbacivao Manchester City, PSG, Atletico Madrid i Barcelonu u polufinalu, što dovoljno govori koliko je njihov uspjeh velik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno, juniori RB Salzburga su prošle sezone u 1. kolu Lige prvaka na Grbavici poraženi od Željezničara sa 2:1 nakon što su u prvoj utakmici slavili sa 4:0, a u ovoj šampionskoj generaciji nastupa nekoliko fudbalera koji su i tada bili u ekipi austrijskog šampiona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi