Veliki uspjeh Trenčina, Qarabag i Rosenborg slave

Liga prvaka

Veliki uspjeh Trenčina, Qarabag i Rosenborg slave

E. Škorić

Još jednom su Trenčin i Olimpija igrali za publiku, a Slovaci prolaze u treće pretkolo Lige prvaka.

Trenčin je prije sedam dana u Ljubljani slavio sa 4:3, večeras je izgubio s 3:2, ali zbog gola više u gostima ide dalje.

Ponovo su ova dva kluba odigrala nevjerovatnu utakmicu. Janga i Bero su u 20 minuta donijeli Trenčinu sigurnih 2:0, a onda u finišu prvog dijela Kelhar i Eleke donose Slovencima izjednačenje.

Olimpija je preko Klinara povela u 79. minuti, ali nedostajao je još jdan gol za potpuno slavlje.

Golijada i u skandinavskom okršaju između švedskog Norrkopinga i norveškog Rosenborga. Domaćin je slavio s 3:2, što nije dovoljno, jer je Rosenborg u prvom susretu slavio s 3:1.

Dalje je prošao i Qarabag Ibrahima Šehića, nakon što je u Luksemburgu protiv Dudelangea odigrao 1:1, a u prvom meču je tim iz Azerbejdžana slavio s 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Qarabagov naredni rival je Plzen, Trenčin ide na Legiju, a Rosenborg na kiparski APOEL. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi