Veliko dostignuće bh. dijamanta protiv Villarreala

Hat-trick je rijetka pojava protiv Villarreala

Veliko dostignuće bh. dijamanta protiv Villarreala

M. Šljivak

Susret protiv Villarreala donio je sjajnu igru Edina Džeke.

Bh. napadač je postigao hat-trick u pobjedi svog tima od 4:0, a pohvale nakon meča pristižu sa svih strana.

Rijetko je ko uspijevao da odigrao vrhunski meče protiv Žute podmornice, a posljednji koji je postigao tri gola ovom timu je legendarni holandski napadač Patrick Kluivert.

On je noseći dres Barcelone uspio 2001. godine da postigne tri gola u remiju (4:4) Villarreala s katalonskim velikanom na El Madrigalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od tada nijedan drugi fudbaler nije uspio ovom timu postići tri gola na njihovom terenu. Sve do Džeke koji je sinoć bio nezaustavljiv po protivničku odbranu, a za svoj nastup je nagrađen ocjenom deset.

Također, Edin je izabran i u idealni tim ovog dijela Evropske lige, a sigurno je danas još mnogo čeka od bh. Dijamanta u nastavku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi