Veliko priznanje: Sanches je novi Zlatni dečko

Velika nada Bayerna

Veliko priznanje: Sanches je novi Zlatni dečko

Mladi Bayernov fudbaler Renato Sanches dobio je prestižnu nagradu 'Zlatni dečko'. 

Portugalac u borbi za najboljeg mladog igrača Evrope pobijedio konkurenciju u vidu Marcusa Rashforda i novog saigrača Kingsleyja Comana, a prestižno priznanje Tuttosporta će primiti večeras na svečanosti u Monte Carlu. 

Iza Sanchesa je fenomenalan period. Sa državnim timom je postao evropski šampion, sa Benficom je bio odbranio titulu, a zatim je prešao u Bayern.

Koliko je ova nagrada dobar parametar za nastavak karijere najbolje svjedoči lista dosadašnjih osvajača. Prvi ju je osvojio Van der Vaart, a potom Rooney, Messi, Fabregas, Aguero, Anderson, Pato, Balotelli, Gotze, Isco, Pogba...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi