Veliko trenersko ime vodi Hrvatsku u Rusiju?
Foto: EPA

Bomba iz italijanskih medija

Veliko trenersko ime vodi Hrvatsku u Rusiju?

Ugledni sportski dnevnik Gazzetta dello Sport plasirao je informaciju da bi jedan od najuspješnijih trenera svih vremena Carlo Ancelotti mogao preuzeti nogometnu reprezentaciju Hrvatske. 

Ancelotti je trenutno bez angažmana nakon što je krajem septembra dobio otkaz u Bayernu, a interes za njegovim uslugama navodno su pokazali čelnici Hrvatskog nogometnog saveza, koji ga žele vidjeti na poziciji selektora. 

Ako je vjerovati Talijanima, sa legendarnim Ancelottijem je uspostavljen prvi kontakt i navodno mu je ponuđeno da reprezentaciju Hrvatske povede na Svjetsko prvenstvu u Rusiji, ukoliko "vatreni" naravno izbore plasman.

"U HNS-u su uvjereni da u njihovoj reprezentaciji punoj odličnih igrača, za veliki rezultat na Mundijalu nedostaje samo vrhunski trener, iskusan i uspješan na najvišoj razini", navodi se, između ostalog, u tekstu koji je objavila Gazzetta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na klupu Hrvatske nakon odlaska Ante Čačića je postavljen Zlatko Dalić. Pod njegovim vodstvom momčad je izborila baraž, no čini se da bi predstojeće dvije utakmice protiv Grčke za njega mogle biti posljednje na poziciji selektora.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi