Napadač Sarajeva pred revanš sa Borussijom

Velkoski: Ako odigramo kako znamo možemo napraviti čudo

Fudbalski klub Sarajevo večeras će u Mönchengladbachu odigrati revanš susret Play Offa Evropske lige protiv Borussije. 

Izabranici Dženana Uščuplića pokušat će na Borussija Parku izboriti pozitivan rezultat, doći do senzacije i izboriti plasman u grupnu fazu Evropske lige. 

"Prije svega očekuje nas jedna dobra utakmica, utakmica za uživanje. Bit će to teška utakmica, a ako mi odigramo onako kako znamo, potajno se nadam da ćemo napraviti neko čudo," kaže Velkoski i dodaje: 

"Dva zadnja loša rezultata u prvenstvu nisu nas poremetila uopće, atmosfera u ekipi je odlična. Mi smo proesionalci, to je iza nas. Okrećemo se utakmici sa Borussijom. Atmosfera je na vrhunskom nivou i što se toga tiče sve je uredu," kaže Velkoski. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sarajevo ima zgusnut raspored, između utakmica u prvenstvu bordo momci igraju evropske utakmice, razlika u uslovima i samoj organizaciji je velika, ali Velkoski ističe kako je zadatak profesionalca da se spremi za sve uslove.

"Moramo se prebaciti. Poslije Borussije ako ne prođemo grupe vraćamo se u realnost. Igrao sam protiv Lazija pred više navijača, ali ono što je bilo prošli četvrtak, to je bilo fenomenalno. Sutra će biti više navijača, ali neće biti ni približno kao na Koševu," kaže Velkoski. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.