Velkoski: Podrška navijača je od velikog značaja za ekipu

Sarajevo u četvtak dočekuje Zariju

Velkoski: Podrška navijača je od velikog značaja za ekipu

E. Čaušević

Posljednje pojačanje FKSarajevo makedonski napadač, Krste Velkoski, sredinom prošle sedmice potpisao je dvogodišnji ugovor sa bordo klubom. 

Velkoski nije bio putnik za Moldaviju, gdje je Sarajevo odigralo prvu utakmicu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu, ali je ovaj napadač pratio susret i bodrio svoje saigrače. Sarajevo je protiv Zarije u prvom meču poraženo sa 2:1.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično i stvarali veliki broj šansi. Njima nismo dozvolili da se razigraju i stvore neke prilike pred našim golom. Ostaje žal zbog dva primljena gola iz naših grešaka, ali vjerujem da ćemo i u četvrtak pokazati da smo bolja ekipa. Pred našim navijačima možemo doći do pobjede i pozivam ih da dođu u što većem broju na stadion, kako bi podržali momke.", rekao je Velkoski.

Makedonski internacionalac, koji je u dresu Sarajeva pružao zapažene partije, u svojoj dosadašnjoj karijeri odigrao je mnogo evropskih susreta. Kako govori, dvije utakmice u dresu bordo kluba su mu ostale u posebnom sjećanju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Posebna je draž igrati evropske utakmice i boriti se za prolazak u svaku narednu rundu. Zaista, nešto je posebno igrati utakmice trećeg pretkola ili posljednje runde doigravanja za prolazak u grupnu fazu. Za te utakmice vam i ne treba dodatna motivacija, jer protivnici sami po sebi donose veliki naboj i stvaraju u vama želju da učinite sve da prođete dalje i vašem klubu donesete veliki uspjeh. Bio sam učesnik play off-a u nekoliko navrata, a posebno bih izdvojio naše utakmice protiv Atromitosa i Gladbaha, gdje smo nošeni sjajnom podrškom sa tribina ostvarili odličan rezultat u Atini i priredili jednu čudesnu noć na Koševu pred 30.000 gledalaca protiv favorizovanog kluba iz Njemačke. U evropskim utakmicama podrška navijača je od velikog značaja i nadam se da ćemo zajedno sa njima proslaviti prolazak dalje u četvrtak.", zaključio je Velkoski.

Sarajevo dočekuje FC Zaria u četvrtak, 6. jula na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" sa početkom u 20 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi