Vels u najgorem mogućem trenutku ostao bez Balea

Propustit će odlučujuće utakmice

Vels u najgorem mogućem trenutku ostao bez Balea

Najbolji velški fudbaler Gareth Bale neće biti u konkurenciji za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojim će se njegova selekcija sastati sa Gruzijom i Republikom Irskom.

Vijest o Baleovoj povredi pogodila je sve u reprezentaciji Velsa, kao i navijače koji smatraju da su bez njega šanse za plasman na Mundijal duplo manje.

Gareth Bale je je na prošlosedmičnoj utakmici protiv Borussije u Ligi prvaka istegnuo mišić zbog čega je propustio nedjeljni duel protiv Espanyola (2:0), ali su se u Velsu nadali da će se oporaviti do pomenutih duela.

Ipak, to se nije desilo pa su iz ove reprezentacije već potvrdili njegovo odsustvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vels se trenutno nalazi na drugom mjestu grupe D sa 14 bodova i bori se za baraž, a ključna utakmica kvalifikacija mogla bi biti baš protiv Republike Irske, gdje će se sigurno mnogo osjetiti izostanak Garetha Balea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi