Velšani mogu i bez Garetha Balea
Foto: EPA

Kvalifikacije za SP, Grupa D

Velšani mogu i bez Garetha Balea

Reprezentacija Velsa je upisala gostujuću pobjedu nad Gruzijom minimalnim rezultatom 0:1. Izabranici Chrisa Colemana su do trijumfa uspjeli doći bez najveće zvijezde Garetha Balea, koji se još uvijek oporavlja od povrede.

Vels nije bio posebno uvjerljiv na današnjem susretu, ali su gosti ipak uspjeli doći do pobjede. Jedini gol na utakmici postigao je napadač Derby Countyja Tom Lowrence. 

Ovaj 23-godišnjak je u 49. minuti već u prijemu lopte uspio prevariti svog čuvara, a zatim i sa vrha šesnaesterca uputiti neodbranjiv udarac.

Gruzijci su pokušavali doći do poravnanja, ali ipak nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti goste, pa je na kraju ostalo 0:1 za Vels.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vels se, nakon ove pobjede, nalazi na drugom mjestu Grupe D sa 17 osvojenih bodova, ali i utakmicom više od prvoplasirane Srbija koja ima 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi