Velšani srušili Belgiju i plasirali se u polufinale

Veliki uspjeh male države

Velšani srušili Belgiju i plasirali se u polufinale

Fudbaleri Velsa plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva nakon pobjede protiv Belgije 3:1.

Belgijanci su sjajno ušli u meč i već su u 7. minuti imali tri stopostotne prilike da dođu do vodstva. Prvi je pokušao Carrasco, pa potom Meunier i Hazard, ali golman Velsa Hennessey i njegovi štoperi su nekim čudom spasili svoj gol.

Ipak, pomoći za Hennesseyja nije bilo u 13. minuti kada je Nainggolan sa gotovo 30 metara zatresao gornji desni ugao njegovog gola za vodstvo Belgije.

Vels do poravnanja stiže u 31. minuti kada je Aaron Ramsey izveo korner, a kapiten Ashley Williams glavom pogodio za 1:1. To je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku meča prvo je Lukaku pokušao u 49. minuti, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola. Šest minuta nakon toga, Vels je poveo. Hal Robson-Kanu je sjajno izbacio iz igre odbranu Belgije i pogodio mrežu Courtoisa za 2:1.

Belgija je do kraja meča uložila sav mogući napor kako bi došla barem do poravnanja i produžetka, ali većih šansi za to nisu imali. Velšani su do kraja meča uspjeli da postignu još jedan pogodak koji ih je poslao u polufinale, a strijelac u 86. minuti je bio Vokes.

Vels će u polufinalu igrati protiv Portugala koji je sinoć nakon penala porazio Poljsku.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi