Ventura objasnio zašto nije pozvao Balotellija

Ništa od povratka u reprezentaciju Italije

Ventura objasnio zašto nije pozvao Balotellija

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Italije, Gian Piero Ventura, prije nekoliko dana objavio je spisak igrača za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U centru pažnje ponovo je bio Mario Balotelli koji ni ovaj put nije dobio poziv u reprezentaciju Italije. Balotelli se preporodio od dolaska u Nicu, ali očito to nije dovoljno selektoru Venturi. On je na današnjoj press konferenciji objasio zašto nije pozvao Balotellija.

"Nije istina da Balotelli nije pozvan zbog nekih tehničkih razloga. On je odličan igrač i ne treba se raspravljati o njegovom talentu. Postoji hiljadu drugih razloga zašto nije tu. Razumijem da je za dva mjeseca digao znatno svoju formu, ali sumnjam da neko može promijeniti svoje ponašanje za dva mjeseca. Ne trebaju mi problemi u ekipi", rekao je Ventura.

Balotelli je prošle sedmice izjavio da se nada povratku u reprezentaciju Italije, ali očito da će to biti teško dok je Ventura na selektorskoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi