Ventura ponovo iznenadio Italijane sa spiskom
Foto: EPA

Ponovo bez Balotellija

Ventura ponovo iznenadio Italijane sa spiskom

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Italije, Giampiero Ventura, objavio je spisak igrača koji konkurišu za utakmice protiv Urugvaja i Lihtenštajna.

Italija narednog mjeseca igra prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja koja će se igrati 7. juna u Nici, dok četiri dana kasnije izabranici Giampiera Venture u Udinama dočekuju Lihtenštajn u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ventura je danas saopštio spisak igrača koji konkurišu za te utakmice, te je im dva iznenađenja.

Naime, nakon duže pauze u reprezentaciju se vraćaju Stephan El Shaarawy i Riccardo Montolivo, dok ponovo nema napadača Nice, Marija Balotellija, koji se najavljivao da će se vratiti u selekciju Italije. Igrači Juventusa koji su na spisku reprezentaciji će se pridružiti tek 5. juna zbog finala Lige prvaka koje se igra dva dana kasnije.

Golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Milan), Simone Scuffet (Udinese)

Odbrana: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Mattia Caldara (Atalanta), Federico Ceccherini (Crotone), Giorgio Chiellini (Juventus), Danilo D’Ambrosio (Inter), Matteo Darmian (Manchester United), Emerson Palmieri (Roma), Leonardo Spinazzola (Atalanta)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Daniele De Rossi (Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Milan), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo), Marco Verratti (Paris Saint Germain), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Inter), Stephan El Shaarawy (Roma), Lorenzo Insigne (Napoli)

Napad: Andrea Belotti (Torino), Eder (Inter), Manolo Gabbiadini (Southampton), Ciro Immobile (Lazio).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi