Ventura spremio nekoliko iznenađenja za Šveđane
Foto: EPA

Italija traži plasman na Mundijal

Ventura spremio nekoliko iznenađenja za Šveđane

Švedska je u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Štokholmu savladala Italiju rezultatom 1:0, pa će Azzurri u revanšu morati jurišati na pobjedu, žele li izboriti plasman na Mundijal.

Revanš susret se igra večeras na San Siru, a nakon razočarenja u Štokholmu, selektor Italije Giampiero Ventura je, navodono, spremio nekoliko promjena.

Marco Verratti je suspendovan za večerašnji susret, pa se špekulisalo da bi Italija na teren San Sira mogla istrčati u formaciji 4-4-2 (4-2-4) ili 3-4-3, ipak Sky Sport Italia navodi da Ventura neće odstupati od formacije 3-5-2 iz Štokholma.

Italijanski novinari sada "osluškuju" dešavanja u trening kampu Azzurra, pa su, navodno, došli do informacije da će Lorenzo Insigne ponovo početi susret na klupi za rezervne igrače, iako se špekulisalo da će "100%" biti među startnih 11 na San Siru.

Umjesto toga njegov saigrač iz Napolija Jorginho bi trebao dobiti mjesto u startnoj postavi i time upisati svoj takmičarski debi za Italiju. Njemu će se u veznom redu pridružiti svestrani fudbaler Rome, Alessandro Florenzi, jer Daniele De Rossi nije u potpunosti spreman za revanš.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Najveće iznenađenje bi svakako moglo biti uvrštavanje Gabbiadinija u startnu postavu. Fudbaler koji u posljednje vrijeme grije klupu u Southamptonu bi se, navodno, trebao pridružiti Ciri Immobileu u vrhu napada Azzurra, iako su za mnoge logičniji izbori Eder ili Belotti.

Iako je zadobio frakturu nosa u duelu sa Taivonenom u prvoj utakmici, očekuje se da će Leonardo Bonucci igrati u revanšu, sa zaštitnom maskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi