Ventura za San Marino pozvao Brazilca
Foto: EPA

Selektor selekcije Italije

Ventura za San Marino pozvao Brazilca

D. Rakanović

Selektor Italije Giampieri Ventura za prijateljsku utakmicu protiv San Marina pozvao je Brazilca.   

Riječ je o lijevom beku Rome Emersonu Palmieriju koji je nedavno dobio dozvolu Svjetske fudbalske federacije (FIFA) da nastupa za reprezentaciju Italije.

Rođeni Brazilac Emerson je igrao za mlade selekcije Karioka. Ipak, šansu na seniorskom nivou nikada nije dobio, pa je zahvaljujući porijeklu majke dobio dozvolu da nastupa za Italiju. 

Nakon San Marina Italijane u junu još očekuju utakmice protiv Urugvaja i Lihtenštajna, za koje se može očekivati znatno drugačiji spisak od ovoga, jer protiv San Marina Ventura želi isprobati neke igrače koji bi u budućnosti mogli konkurisati za reprezentaciju.

Ventura je za San Marino pozvao:

Golmani: Pierluigi Gollini (Atalanta), Simone Scuffet (Udinese);

Odbrana: Cristiano Biraghi (Pescara), Davide Calabria (Milan), Mattia Caldara (Atalanta), Federico Ceccherini (Crotone), Andrea Conti (Atalanta), Emerson Palmieri dos Santos (Roma), Alex Ferrari (Verona), Gian Marco Ferrari (Crotone);

Vezni red: Daniele Baselli (Torino), Danilo Cataldi (Genoa), Roberto Gagliardini (Inter), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo);

Krila: Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Chiesa (Fiorentina), Matteo Politano (Sassuolo), Simone Verdi (Bologna);

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napadači: Diego Falcinelli (Crotone), Roberto Inglese (Chievo), Gianluca Lapadula (Milan), Andrea Petagna (Atalanta).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi