Veoma dobar meč i podjela bodova Portugala i Meksika

Kup Konfederacija, grupa A

Veoma dobar meč i podjela bodova Portugala i Meksika

Fudbaleri Portugala i Meksika podijelili su bodove u meču 1. kola grupe A Kupa Konfederacija odigravši 2:2.

Meksiko je nešto bolje započeo ovaj susret, pa su imali u prvih 10-ak minuta više loptu u svom posjedu i pravili su pritisak na Portugalce, ali veće šanse nisu stvorili. 

Portugal je preuzeo inicjativu tek oko dvadesete minute, a već u 22. postigli su pogodak, ali im je poništen. Ronaldo je šutirao lijevom nogom, lopta je pogodila prečku, a kasnije su Portugalci postigli gol i počeli slaviti, ali sudac je brzo pokvario njihovo slavlje. Nakon pregledanog snimka, glavnom sudiji je javljeno da je bio ofsajd, tako da je ostalo 0:0.

Ipak, Portugal je do regularnog gola stigao u 35. minuti. Ronaldo se našao u šesnaestercu Meksika i sjajno asistirao za Quaresmu kojem nije bilo teško da pogodi za vodsto svoje reprezentacije. 

Ipak, pred sami kraj prvog dijela meča Carlos Vela je ubacio loptu u šesnaesterac, a Chicharito je pogodio glavom za izjednačenje i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku nije bilo mnogo zanimljivih situacija preg golom obje ekipe sve do samog kraja meča. Portugal je do novog vodstva uspio da dođe pred sami kraj meča, tačnije u 86. minuti kada je Cedric pogodio za 2:1. Kasnije je Portugal preko Martinsa Gelsona imao priliku da dođe do prednosti od dva gola razlike, ali lopta je otišla pored gola. Kazna je stigla u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je Moreno glavom nakon kornera pogodio za izjednačenje i konačan rezultat meča.

Naredni meč Portugal igra proitv domaćina Rusije, a Meksiko protiv Novog Zelanda.





Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti