Veron u 42. godini ponovo zaigrao za Estudiantes

Karijera duga 23 godine

Veron u 42. godini ponovo zaigrao za Estudiantes

Legendarni argentinski fudbaler Juan Sebastian Veron (41) sinoć je ponovo zaigrao za Estudiantes, klub u kojem je počeo svoju bogatu karijeru.

Estudiantes je igrao meč sa brazilskom Bahijom u okviru Florida Cupa i slavio je sa 1:0, a iskusni Veron je meč počeo od prve minute.

Bivši reprezentativac Argentine je svoju karijeru okončao 2014. godine, ali se krajem prošle godine odlučio vratiti aktivnom igranju te potpisao za Estudiantes.

Veron je u ovom klubu i počeo karijeru sada već davne 1994. godine, a kasnije je igrao za brojne velikane svjetskog fudbala kao što su Boca Juniors, Parma, Lazio, Manchester United, Inter, Sampdoria i Chelsea.

Iako će za dva mjeseca proslaviti 42. rođendan, za Verona su godine očigledno samo broj i još uvijek ima dovoljno snage da igra na najvišem nivou. Kvalitet svakako nije upitan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije