Verona bolja od Palerma, Martić igrao 90 minuta
Foto: EPA

Serija A, 2. kolo

Verona bolja od Palerma, Martić igrao 90 minuta

E. Škorić

Posljednji susret drugog kola italijanske Serije A odigrali su Verona i Palermo, a on je završen pobjedom domaće momčadi (2:1).

I Verona i Palermo su u prvom kolu osvojili po bod, a prvi je poraz doživio sastav Palerma, iako je vodio 40-ak minuta na Marc’Antonio Bentegodi stadionu.

Gosti sa Sicilije prvi su poveli nakon 18 minuta, kada je Franco Vazquez nakon ubačaja s desne strane, iz drugog pokušaja, matirao domaćeg golmana Rafaela.

Verona je izjednačila u 41. minuti, pogotkom iskusnog Luce Tonija s bijele tačke. Drugi gol domaćih je također bio poklon gostujućeg sastava. Pisano je zatresao vlastitu mrežu. 

Za Veronu je od prve minute igrao Ivan Martić, 23-godišnji desni bek koji je odrastao u Švicarskoj, ali čiji korijeni potiču iz BiH, tačnije iz Dervente. Ipak, pitanje je hoće li ikad dobiti šansu u bh. reprezentaciji ili će biti zamjena Dariju Srni u selekciji Hrvatske.

Serija A, 2. kolo:
Verona - Palermo 2:1 (Toni 41 - penal, Pisano 77 - ag/ Vazquez 17)

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.