Verratti kritikovao Monaco: Ne shvatam njihov potez

Oglasio se fudbaler PSG-a

Verratti kritikovao Monaco: Ne shvatam njihov potez

Marcu Verattiju nije se svidio Monacov potez da sa rezervom postavom nastupi u polufinalu Kupa Francuske protiv PSG-a. 

Pariškom timu nije bilo teško doći do pobjede jer su gosti iz Kneževine došli bez kompletne prve postave, a s rezultatom 5:0 izabranici Unaija Emeryja plasirali su se u finale gdje će ih čekati Angers. 

"Da sam igrač Monaca bio bih ljut na klub jer uvijek želim da pobijedim. Nemamo svaki dan šansu da igramo polufinale, teško je stići do te faze takmičenja, tako da sam uživao u pobjedi i plasmanu dalje. Ne shvatam potez Monaca, jer ako si već stigao do polufinala, onda trebaš i da se nadmećeš a ne da pošalješ rezervni sastav. Pokazali su nepoštovanje prema Kupu. Ne bih volio da sam bio u takvoj situaciji", kazao je Veratti. 

Dotakao se Veratti i rezultata koje Monaco ostvaruje u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Monaco ima odličnu sezonu, nema šta da im se zamjeri. Nije lako biti francuski klub u polufinalu. Nadam se da će proći dalje i na kraju osvojiti trofej", riječi su Verattija koji je dodao da će navijati za Monaco. 

Razlog zbog kojeg je Monaco sa rezervnom ekipom nastupio protiv PSG-a leži u tome što su u klubu željeli da igrači maksimalno odmorno dočekuju polufinalni meč Lige prvaka sa Juventusom. Prvi susret će se, podsjetimo, odigrati u srijedu 3. maja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi