Veznjak Lyona se oprostio u 25. godini

Gueida Fofana zbog povreda prekinuo karijeru

Veznjak Lyona se oprostio u 25. godini

M. Šljivak

Vezni igrač Lyona Gueida Fofana završio je profesionalnu karijeru u 25. godini.

Fofana je stigao u Lyon prije šest godina kao velika nada francuskog fudbala, ali je zbog povreda odigrao svega 95 puta za Lavove.

Imao je nesretni Fofana ogromnih problema s člankom. Hronični problemi su mu onemogućavali da konstantno nastupa, pa je donio odluku da u 25. godini završio profesionalnu karijeru.

Na ovaj potez se odlučio jer je u proteklih godinu i po odigrao samo dvije utakmice, a bol u članku je bio prevelik, usprkos operacijama koje imao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Bolovi su nakon treninga nepodnošljivi. Pokušao sam raznim metodama da izliječim članak, ali ništa nije pošlo za rukom. Članak mi ne dozvoljava da igram fudbal i odlučio sam se oprostiti", rekao je Fofana.

Ovaj veznjak je prošao i sve omladinske selekcije Francuske, ali ga je povreda spriječila da pokaže šta zna među najboljim igračima Trikolora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi