Victor Valdes donio odluku o nastavku svoje karijere
Foto: EPA

Napušta Middlesbrough

Victor Valdes donio odluku o nastavku svoje karijere

E. Čaušević

Nekadašnji golman Barcelone, Victor Valdes, na kraju ove sezone ponovo će biti slobodan igrač jer će napustiti redove Middlesbrougha.

Middlesbrough ove sezone nije uspio izboriti opstanak u Premiershipu, te će se naredne godine takmičiti u nižem rangu. Odlazak iz kluba najavilo je nekoliko fudbalera, a među njima je i nekadašnji golman Barcelone, Victor Valdes.

Engleski klub je danas na svom Twitter profilu potvrdio da će Valdes dobiti raskid ugovora na kraju sezone, te da će biti slobodan igrač. Ovaj 35-godišnji golman je ove sezone branio na 28 utakmica, a u Middlesbrough je došao iz Manchester Uniteda.

Nakon što je prije nekoliko godina odlučio da neće produžiti ugovor s Barcelonom stvari su krenule nizbrdo za španskog golmana. U Manchester Unitedu je grijao klupu, a nakon što je počeo braniti u Middlesbroughu klub je ispao u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi