Vidal i Vargas za pobjedu Čilea nad Kamerunom
Foto: EPA

Kup Konfederacija

Vidal i Vargas za pobjedu Čilea nad Kamerunom

Fudbalska reprezentacija Čilea je svoj nastup na Kupu Konfederacija započela zasluženom pobjedom protiv Kameruna rezultatom 2:0.

Čile, koji je utakmicu započeo bez Alexisa Sancheza i Claudija Brava, bio je mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, a malo prije odlaska na odmor Vargas je uspio postići gol. Čileanci su već proslavili vodstvo, ali je Damir Skomina nakon sugestije video asistenata odlučio poništiti pogodak zbog ofsajd pozicije.

Njegova odluka je, razumljivo, razljutila fudbalere Čilea, ali se na kraju ispostavila tačnom jer je napadač ove selekcije bio u 'milimetarskom ofsajdu'.


Čile je i u nastavku utakmice bio bolji tim na terenu i propuštao je prilike da riješi pitanje pobjednika sve do 81. minute kada je Arturo Vidal na asistenciju rezerviste Alexisa Sancheza lijepo pogodio glavom i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

Kada se činilo da će utakmica biti završena tim rezultatom, Vargas je pogodio za konačnih 2:0 u drugoj minuti sudijske nadoknade. Zanimljivo, Vargasov gol je u prvi mah poništen, ali je video analizom utvrđeno da je bio regularan pa je Skomina pokazao na centar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čile sada vodi na tabeli grupe B sa tri osvojena boda, a Njemačka i Australija svoj meč 1. kola igraju sutra. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi