Vidal prihvatio uslove Reala, Čileanac stiže u Madrid

Čileanac u Realu

Vidal prihvatio uslove Reala, Čileanac stiže u Madrid

E. Škorić

Čileanski mediji tvrde da je sve gotovo i da Arturo Vidal odlazi u Real Madrid.

Vidal večeras igra finale Copa Americe u rodnom Čileu protiv Argentine. I dok je fokusiran na okršaj s vjerovatno najboljom svjetskom reprezentacijom, ‘iza leđa’ mu agenti rješavaju transfer.

Jasno, Vidal je upoznat sa svim, a navodno je prihvatio četverogodišnji ugovor s Realom iz Madrida.

Kraljevi su, piše čileanski list La Tercera, uspjeli da dogovore transfer sjajnog veznjaka iz Juventusa.

Vidala su željeli Manchester United i Aresnal, ali je na kraju Real bio najkonkretniji. Čileanac je prihvatio Realove uslove, želi da zaigra u kraljevskom klubu, ali ostaje da Juventus i Real postignu dogovor o visini odštete.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako sve bude po planu, uskoro bi Real trebao da zvanično objavi potpisivanje 28-godišnjaka rođenog u Santiagu, mjestu u kojem će se odigrati večerašnje finale Cope.

Vidal je karijeru započeo u Colo-Colu, 2007. godine je prešao u Bayer, gdje je igrao do 2011. godine. Juve ga je platio 10.5 miliona eura i definitivno im se isplatilo jer bi ga trebali prodati za daleko veći iznos. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.