Vidal: S Bayernom po Ligu prvaka
Foto: EPA

Čileanac predstavljen u Minhenu

Vidal: S Bayernom po Ligu prvaka

M. Šljivak

Arturo Vidal danas je službeno potpisao ugovor s minhenskim Bayernom.

Čileanski veznjak u redove bavarskog velikana stiže iz Juventusa, a njemački prvak je za njegove usluge izdvojio 40 miliona eura.

Vidal je s Bayernom potpisao ugovor do 2019. godine, a ovaj sjajni fudbaler je istakao kako vjeruje da s Bavarcima može doći do trofeja u Ligi prvaka.

"Sretan sam zbog dolaska u Bayern. Ovo je novi korak u mojoj karijeri i nadam se da će biti ispravan. Ovdje sam došao da osvajam trofeje. Iskreno, san mi se ostvario dolaskom u Bayern", rekao je Vidal, te je dodao:

"Želio sam veliki iskorak naprijed. Želim napredovati kao igrač i pokušati osvojiti Ligu prvaka. Mislim da s Bayernom imam velike šanse za to", istakao je 28-godišnji Čileanac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidal je prethodne četiri sezone nosio dres Juventusa. Sa Starom damom je osvojio gotovo sve, a ovo će mu biti i povratak u njemačku Bundesligu.

Od 2007. do 2011. godine nosio je dres Bayera iz Leverkusena, gdje se formirao kao igrač, a karijeru je počeo u čileanskom velikanu Colo Colu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti