Vidal se tukao u kasinu, pa platio snimke s kamere
Foto: EPA

Čileanac u svom stilu

Vidal se tukao u kasinu, pa platio snimke s kamere

E. Čaušević

Reprezentacija Čilea nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

U odlučujućoj utakmici kvalifikacija za SP u Južnoj Americi selekcija Čilea doživjela je težak poraz na gostovanju protiv Brazila (3:0) i tako ostala bez nastupa na Mundijalu. Iako su Čileanci u prethodne tri godine "vladari" Južne Amerike na kraju su razočarali javnost očajnim igrama u finišu kvalifikacija.

Tamošnji mediji dan nakon katasfrofe u kvalifikacijama objavili su da su neki od igrača Čilea bili pijani pred sami meč s Brazilom. To je potvrdila i supruga golmana Claudija Brava, a na udaru se našao Arturo Vidal koji je poznat po svojim ispadima. Vidal i još nekoliko reprezentativaca na jedan od treninga došli su pijani zbog čega se trening nije na kraju održao.

No, Vidal nije želio ni tu da se zaustavi, pa je noć prije utakmice s Brazilom otišao u kasino gdje je napravio haos. Iako se potrudio da se ovaj skandal nikada ne sazna na kraju nije uspio, a sve je odlučila otkriti supruga golmana Čilea, Carla Prado.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Cijeli svijet zna da je Vidal stigao pijan na početak utakmice. Dobili smo informacije da je bio u jednom kasinu noć pred utakmicu. Tu je započeo tuču sa lokalnim momcima. U ranim jutarnjim satima se vratio u hotel, a prije toga je platio kasinu da uništi snimke sa sigurnosne kamere kako se ne bi saznalo da je napravio skandal. On je kriv za sve i to svi trebaju da znaju", poručila je Prado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi