Vidal u Bayernu do 2020. godine

Čileanac potpisao ugovor

Vidal u Bayernu do 2020. godine

Arturo Vidal je i zvanično napustio redove Juventusa, a novi klub u njegovoj karijeri je minhenski Bayern.

Čileanski reprezentativac je sinoć stigao u tajnosti u Minhen, a prije polaska iz Čilea sam se na Twitteru pohvalio "Nova stanica... novi san...", ali nakon dolaska ništa nije želio reći.

U utorak ujutro je prošao ljekarske preglede, a potom i potpisao do 2020. godine, za godišnju plaću od deset miliona eura. Bayern će Juventusu isplatiti 35 miliona eura. 

"Sretan sam, ovo je korak više u mojoj karijeri i nadam se da ću se dokazati. Želim pomoći momčadi u osvajanju trofeja. San je za mene postao stvarnost", rekao je Vidal pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želio sam se nastaviti razvijati kao igrač i pokušati osvojiti Ligu prvaka, a to je prilika koju mi pruža Bayern."

Navijači Bayerna neće moći odmah vidjeti Vidala, jer je trener Guardiola zatvorio treninge sve do subotnje utakmice protiv Wolfsburga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.