Video tehnologija: Pogledajte poništeni gol Portugala

O ovom će se mnogo pričati

Video tehnologija: Pogledajte poništeni gol Portugala

Na utakmici Kupa konfederacija u Rusiji Portugal i Meksiko trenutno igraju svoj meč prvog kola grupe A, a trenutni rezultat je 1:1. 

Portugal je poveo u 35. minuti golom Ricarda Quaresme, a lako je to mogao biti gol za 2:0.

Tačnije, tako bi bilo da FIFA nije uvela video tehnologiju, koja na ovom takmičenju ima svojevrsnu premijeru na velikoj sceni. Portugalci su u 21. minuti postigli pogodak preko Pepea, ali on je poništen nakon naknadno pregledanog snimka.


Pepe i saigrači su se uzalud radovali, na grafici se rezultat već promijenio na 1:0, ali je glavni sudac dobio informaciju da je prethodno u akciji Portugalaca trebao biti signaliziran ofsajd, što je promaklo linijskom sucu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naravno, novo pravilo u fudbalu izazvalo je brojne kontroverze, a sami prosudite da li je video tehnologija dobar ili loš potez za sam fudbal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi