Videoton u playoffu, Suljić upisao asistenciju

Velika pobjeda protiv Bordeauxa

Videoton u playoffu, Suljić upisao asistenciju

E. Čaušević

Fudbaleri Videotona večeras su na domaćem terenu savladao Bordeaux u revanšu 3. pretkola Evropske lige.

U prvoj utakmici francuski tim je na domaćem terenu slavio sa 2:1, no večeras je Videotom pred svojim navijačima uspio da pobijedi sa 1:0 što je bilo dovoljno mađarskom klubu da se plasira dalje. Videoton je od samog starta bio bolji tim na terenu, te imao nekoliko sjajnih šansi, no Francuzi su se uspjeli odbraniti.

Međutim, u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Videoton je uspio da dođe do gola. Bh. fudbaler Asmir Suljić je odlično centrirao iz kornera, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Stopira koji je glavom poslao loptu u mrežu Bordeauxa.

Na samom startu drugog dijela gosti su ostali s igračem manje kada je drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Sabaly. Nakon toga mađarski tim je imao dvije sjajne šanse, no ostalo je 1:0. Snage na terenu izjednačile su se 20 minuta prije kraja jer je i Videoton ostao s igračem manje kada je crveni diobio Varga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je Bordeaux pokušao do kraja meča da dođe do izjednačenja i gola koji bi ih vodio u play off Evropske lige na kraju je Videoton sačuvao prednost i proslavio veliki uspjeh. Asmir Suljić iz igre je izašao u 88. minuti, dok Anel Hadžić večeras nije igrao za domaći tim zbog žutih kartona.

Dalje su prošli Zenit koji je poražen na domaćem terenu od Yehude, ali je ruski tim zbog pobjede u prvom meču prošao dalje, kao i Panathinaikos koji je u gostima savladao Gabalu sa 2:1.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi