Viktorija Plzen i PAOK sigurni kući, teška pobjeda Brage

Play off Evropske lige

Viktorija Plzen i PAOK sigurni kući, teška pobjeda Brage

E. Ganibegović

Večeras je odigran veliki broj utakmica u play offu Evropske lige, a PAOK našeg reprezentativca Gojka Cimirota je došao do pobjede.

Hafnarfjordur je na domaćem terenu igrao protiv Brage. Portugalskim tim je prije utakmice bio veliki favorit, međutim nisu tako lahko došli do pobjede. U prvom poluvremenu islandska ekipa je iznenađujuće povela, pogotkom Bjornssona u 40. minuti, pa se tako otišlo na odmor. Bragi je u drugom poluvremenu trebalo 17 minuta da stigne do poravnanja preko Diasa Fernandesa, a u 79. Braga dolazi do preokreta pogotkom Stojiljkovića, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat, 1:2.

PAOK, našeg reprezentativca, Gojka Cimirota je na svom terenu igrao protiv švedskog Ostersunda. U prvom poluvremenu smo vidjeli dva pogotka, najprije je Nouri u 21. minuti sa bijele tačke doveo ekipu iz Švedske u vodstvo, da bi u 38. minuti Matos pogodio za poravnanje, pa se rezultatom 1:1 otišlo na pauzu. Grčki tim je mnogo bolje zaigrao u drugom poluvremenu, pa se bolja igra isplatila u 77. minuti kada je Prijović postigao gol za vodstvo, nedugo zatim u 88. minuti Prijović sa bijele tačke poveća na 3:1, što je bio i konačan rezulat. Treba istaći kako je  Cimirot proveo cijelu utakmicu na terenu, te pružio dosta dobru partiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Češkoj, gdje je Viktorija Plzen dočekala kiparski AEK Larnacu, odigrana je zanimljiva utakmica. Već u osmoj minuti AEK dolazi do prednosti preko Acorana, međutim Plzen, najprije preko Bakosa stiže do poravnanja, a nedugo zatim u 36. minuti Kolar postiže gol za vodstvo, pa se tako na odmor otišlo vodstvom domaćina od 2:1. U drugom poluvremenu je za ekipu iz Češke dosuđen jedanaesterac, koji je Bakos realizovao, te tako stavio tačku na kraj. Utakmica je završena rezultatom 3:1. 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi