Villa preko Liverpoola do finala FA Kupa
Foto: EPA

Aston Villa u finalu

Villa preko Liverpoola do finala FA Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Aston Ville plasirali su se u finale FA Kupa. Villa je danas na Wembleyu u polufinalnom susretu savladala Liverpool s 2:1.

Nakon siromašnog uvoda u meč, nakon 30 minuta igre Liverpool dolazi do vodstva. Sjajni Philippe Coutinho završava sjajnu akciju za prednost Redsa od 1:0.

Međutim, prednost tima s Anfielda traje samo šest minuta. Danas odlični Fabien Delph pronalazi Christiana Bentekea, koji pogađa za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Devet minuta igre u nastavku meča bilo je dovoljno Aston Villi da dođe do vodstva. Fabien Delph pogađa za vodstvo tima iz Birminghama od 2:1.

Pokušavao je tim Brendana Rodgersa do kraja da dođe do izjednačenja. Međutim, napadi im se nisu isplatili, te na kraju Villa slavi prolaz u finale FA Kupa, gdje ih čeka duel s Arsenalom.

FA Kup, polufinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa - Liverpool 2:1 (Benteke 36', Delph 54' / Coutinho 30')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.