Villar u zatvoru zbog utakmice sa BiH?

Predsjednik FS Španije uhapšen zbog pronevjere

Villar u zatvoru zbog utakmice sa BiH?

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Španije  Angel Maria Villar  uhapšen je jučer u Madridu zbog korupcije i pronevjere novca.

Villar se sumnjiči da je, zajedno sa sinom Gorkom, i potpredsjednikom Saveza Juanom Padronom, krivotvorio dokumente u kojima je lažno prikazivao financijske izvještaje tokom organizacije utakmica.

Također,  sumnjiči se i da je korupcijom i podmićivanjem održavao svoju vlast u Fudbalskom savezu Španije, što će tužilaštvo pokušati da dokaže u istrazi.

Jedna od utakmica gdje se Villar sumnjiči za financijsku korist je duel Crvene furije protiv Bosne i Hercegovine 29. maja prošle godine u švicarskom St. Gallenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, pod istragom je i prijateljski meč protiv Južne Koreje odigran u Salzburgu.

Villar će naredni period provesti u istražnom zatvoru, nakon čega će biti odlučeno hoće li se protiv njega pokrenuti krivični postupak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi