Villarreal ekspresno angažovao novog trenera

Vjeruju domaćim snagama

Villarreal ekspresno angažovao novog trenera

Nakon što je jutros Villarreal uručio otkaz treneru Franu Escribi, čelnici kluba su ekspresno pronašli njegovu zamjenu koja je već zvanično predstavljena.

Radi se o Javiju Calleji, manje poznatom stručnjaku koji je donedavno bio trener mlađe ekipe popularne Žute podmornice.

Calleja je bivši fudbaler Villarreala za koji je nastupao sedam sezona, a bio je član generacije koja je stigla do polufinala Lige prvaka što je i danas najveći uspjeh u historiji ovog španskog kluba.

Posljednje tri godine, Javi Calleja je radio kao trener u akademiji kluba gdje je pokazao da je 'ispekao zanat', te mu je Villarreal ukazao povjerenje da se okuša i u radu s prvim timom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Calleja će svoj debi na klupi Villarreala imati već sljedeće sedmice kada se ovaj tim sastaje sa Eibarom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi