Villarreal i Osmanlispor u posljednji čas do drugog kruga

Evropa liga, grupa L

Villarreal i Osmanlispor u posljednji čas do drugog kruga

Fudbaleri Villareala plasirali su se u šesnaestinu finala Evropa lige nakon današnje pobjede protiv Steaue iz Bukurešta rezultatom 2:1.

Domaćima je u nekim kombinacijama danas bio dovoljan i jedan bod, ali oni su na kraju ipak upisali trijumf. Poveli su u 16. minuti kada je strijelac pogotka bio Sansone. 

Ipak, gosti su do poravnanja stigli u 55. minuti kada je Achim pogodio za 1:1. Villareal je do trijumfa i prolaza dalje stigao u 88. minuti kada je strijelac pogotka bio Trigueros.

Iz grupe L dalje se plasirala i ekipa Osmanlispora koja je danas na domaćem terenu bila bolja od Zuricha sa 2:0. Domaći su poveli u 73. minuti preko Delargea kojem je asistirao Maher da bi pobjedu ovjerili minut prije kraja preko Kilicaslana. 

Bh. internacionalac Avdija Vršajević odigrao je cijeli meč za domaće na poziciji desnog beka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi