Villarreal savladao Getafe
Foto: EPA

Primera, 12. kolo

Villarreal savladao Getafe

E. Škorić

Villarreal je na svom El Madrigalu u susretu 12. kola španske Primere savladao Getafe rezultatom 2:1.

Žuta podmornica je nakon tri utakmice bez pobjede konačno upisala tri boda, a “žrtva” je bio tim iz predgrađa Madrida.

Domaći su bili puno bolji u prvom dijelu, te su do odmora stekli dva gola prednosti. Prvo je u 38. minuti Mario Gaspar pogodio za 1:0, da bi u 43. minuti Gerard Moreno uspješno realizirao situaciju jedan na jedan s protivničkim golmanom.

Uspijeva Getafe da smanji preko Mehdija Lacena u 61. minuti, ali ne i da se vrati u potpunosti u susret i izbjegne novi poraz. Ostalo je 2:1 i Villarreal je osvojio vrijedna tri boda.

Villarrealu je ovo peta pobjeda i njome su zadržali osmo mjesto sa 18 bodova, dok je Getafe dvije pozicije niže sa 14 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 12. kolo:
Villarreal - Getafe 2:1 (Mario 38, Moreno 43/ Lacen 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije