Villarreal u nadoknadi do pobjede u San Sebastianu

Španska liga, 23. kolo:

Villarreal u nadoknadi do pobjede u San Sebastianu

Fudbaleri Villarreala pobijedili su u gostima Real Sociedad (1:0) u okviru 23. kola španske Primere. 

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je mnogo bolju igru Real Sociedada, međutim zahvaljujući golmanu Asenju koji je zaustavio nekoliko pokušaja domaćih, na odmor se otišlo bez golova (0:0). 

U nastavku utakmice konkretniji je bio Villarreal, imao je nešto bolje šanse, međutim na pogodak se čekalo sve do sudijske nadoknade drugog dijela. U 94. minuti Castillejo je na asistenciju Coste pogodio za 1:0 i ujedno riješio pitanje pobjednika na meču u San Sebastianu. 

Ovom pobjedom Villarreal je zauzeo šestu poziciju u španskom šampionatu sa 41 osvojenim bodom, dok je Real Sociedad peti sa dva boda više. 

Španska liga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Villarreal 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi