Villarreal uvjerljiv, Borussiji bod u Zurichu

Evropska liga, grupa A

Villarreal uvjerljiv, Borussiji bod u Zurichu

E. Škorić

Villarreal je bio uvjerljiv u susretu drugog kola grupe A Evropske lige protiv Apollona.

Gosti iz Limasola nisu imali šta da traže na El Madrigalu. Villarreal je poprilično lako stigao do pobjede od 4:0, pa je izbio na čelo grupe sa četiri boda.

Vodeći gol za domaće postigao je Moreno u devetoj minuti, koji je u 82. minuti postavio konačnih 4:0. Kao Moreno, dva gola za Žutu podmornicu postigao je i Espinosa.

U drugom susretu grupe A Zurich je pred svojim navijačima uspio da osvoji vrijedan bod protiv Borussije Moenchengladbach. Etoundi je u 23. postigao pogodak za 1:0, a Nordtveit je samo dvije minute kasnije pogodio za izjednačenje u korist Nijemaca.

Do kraja utakmice, mada se očekivala golijada, nije viđen više niti jedan pogodak. Ostalo je 1:1. Villarreal je, dakle, vodeći sa četiri boda, tri ima Apollon, dva Borussia i jedan Zurich.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa A, 2. kolo:
Villarreal - Apollon 4:0 (Moreno 9, 82, Espinosa 44, 51)
Zurich - Borussia M. 1:1 (Etoundi 23/ Nordtveit 25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.