Višća vrijedi 42 puta više nego kada je došao u Tursku

Prema Transfermarktu

Višća vrijedi 42 puta više nego kada je došao u Tursku

Početkom 2017. godine cijena Edina Višće značajno je porasla zahvaljujući odličnim igrama. 

U trenutku kada je Višća došao u Basaksehir iz Željezničara njegova vrijednost prema Transfermarktu je iznosila 200.000 eura. Koliko je napredovao u odnosu na protekli period najbolje potvrđuje to što danas vrijedi 8,5 miliona eura i za pet godina cijena je postala 42 puta veća. 

Bh. reprezentativac se za pet sezona provedenih u Turskoj isprofilisao u jednog od najboljih igrača u tamošnjoj ligi, a za svoj klub je dosad odigrao skoro 200 utakmica. Pritom je postigao 51 pogodak i upisao 45 asistencija, što su svakako sjajne brojke za fudbalera koji ne igra na poziciji klasičnog napadača. 

Nije tajna da je Višća tokom ljeta imao mogućnost da se okuša i u većem klubu. Interes su pokazivali Sevilla, Fenerbahče..., no ponude su odbijene. 

Višća je, inače, prvo ime Basaksehira koji se nalazi u vrhu tabele i to bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi