Višća dvostruki strijelac u pobjedi Basaksehira

Sjajna partija bh. fudbalera

Višća dvostruki strijelac u pobjedi Basaksehira

Basaksehir je u sklopu 3. kola turske Superlige savladao Bursaspor na domaćem terenu rezultatom 2:1. 

Vodstvo timu iz Istanbula donio je bh. reprezentativac Edin Višća u 19. minuti, da bi potom u 40. minuti Yimlaz pogodio za izjednačenje Bursaspora i tako postavio konačan rezultat prvog dijela utakmice. 

U nastavku gledamo nešto bolju igru Basaksehira. Nizale su se šanse pred golom Gunoka, a onu najbolju iskoristio je Višća u 74. minuti. Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice i ostalo je 2:1 za Basaksehir. 

Naš Edin Višća je sa današnja dva pogotka nastavio kontinuitet dobrih igara u dresu Basaksehira, koji trenutno zauzima desetu poziciju u turskom prvenstvu. 

Turska liga, 3. kolo:

Basaksehir - Bursaspor 2:1 (Višća 19., 74. / Yimlaz 40.)
Genclerbirligi - Kasimpasa 1:0 (Kahveci 70.) 

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.