Višća se oglasio povodom transfera u Trabzonspor

Blizu potpisa za novi klub

Višća se oglasio povodom transfera u Trabzonspor

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća će ovog ljeta najvjerovatnije postati fudbaler Trabzonspora.

Najbolji igrač Basaksehira je u završnoj fazi pregovora sa jednim od najvećih turskih klubova i, kako je sam rekao, njegova želja je da se ovaj transfer uskoro realizuje. 

"Čekam još da se dogovore klubovi", poručio je Višća povodom transfera koji je, kako pišu turski mediji, vrlo izvjestan.

O Edinu Višći je govorio i predsjednik Trabzonspora Muharrem Usta, koji je kratko poručio da je naš reprezentativac igrač kojeg čekaju u klubu.

Navodno, Basaksehir i Trabzonspor su blizu dogovora da Edin Višća u novi klub pređe za obeštećenje od 4,5 miliona eura, s tim što će Basaksehir dobiti još jednog fudbalera koji će stići iz Trabzona. Špekuliše se da će dio ovog transfera biti Yusuf Erdogan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Višća (27) je u Basaksehir stigao 2011. godine iz Željezničara, a prethodno je igrao još samo za Budućnost iz Banovića. Već godinama važi za jednog od najboljih igrača u turskoj ligi, a za svoj tim je u prošloj sezoni odigrao 43 utakmice uz učinak od 10 golova i 13 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi