Višći novi stadion, Erdogan pokazao da zna igrati lopte

Otvoren stadion "Fatih Terim"

Višći novi stadion, Erdogan pokazao da zna igrati lopte

Istanbul BB koji je prošle sezone izborio plasman u tursku Super ligu, a u čijim redovima nastupa bh. reprezentativac Edin Višća sinoć je svečano otvorio svoj novi stadion.

Ekipa koja će u novoj sezoni igrati pod imenom Istanbul Basaksehir na svečanom otvaranju svog novog stadiona igrao je pred 40.000 ljudi, a prethodno je upriličen iftar na stadionu.

Povodom svečanog otvaranja stadiona "Fatih Terim" odigrana je "utakmica slavnih" na kojoj je pored velikog broja ličnosti iz javnog i političkog života Turske nastupio i turski premijer Recep Tayyip Erdogan, čiji su snimci izazvali veliki interes na društvenimmrežama. Erdogan je prikazao zavidno znanje sa loptom, a tri puta se upisao u listu strijelaca.

Bh. reprezentativac Edin Višća rekao je za Al Jazeeru da je otvaranje novog stadiona "Fatih Terim", ubuduće doma turskog prvoligaša Istanbul Basaksehira za koji on nastupa, dio jednog većeg i ambicioznog projekta, vrijednog blizu 60 miliona eura.

"Klub je ušao u Prvu ligu i promijenio ime. Nekada se zvao Istanbul BB, a sada Basaksehir. Dobili smo i novi stadion i zaista mislim da je velika stvar za sve što je na otvaranje došao i premijer Turske", kaže Višća.

Stadion prima 18.000 gledalaca, a prilikom otvaranja bio je organizovan i kolektivni iftar za 40.000 ljudi. Samo su najsretniji, nakon večere, uspjeli ući na stadion.

"Stadion, koji je dobio naziv po Fatihu Terimu, čovjeku koji je kao trener učinio najviše za turski fudbal, veliki je korak naprijed za naš klub. Nadam se da ćemo ove godine dobiti još navijača i vjerujem da će, pored tri postojeća giganta, turska liga dobiti još jednog, četvrtog fudbalskog giganta", istakao je Višća.

Erdogan je u mladosti igrao fudbal, na utakmici je pokazao svoje fudbalske kvalitete i postigao tri pogotka, zbog čega je pobrao aplauze publike.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Premijer Erdogan je kao dječak trenirao u tom klubu i velikim dijelom je i zbog toga došao sinoć na otvorenje i odigrao nekih pola sata susreta. Gledao sam utakmicu i vidjelo se da zna igrati lopte. Dao je jedan jako dobar gol, lobovao je golmana", dodaje Višća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.