Višćin Basaksehir poražen od Shakhtara

Evropska liga, play-off

Višćin Basaksehir poražen od Shakhtara

Basaksehir je večeras doživio poraz u prvoj utakmici play-offa za plasman u Evropsku ligu. 

Turski prvoligaš je na domaćem terenu dočekao Shakhtar, a tim iz Donjecka je na kraju opravdao ulogu favorita i protiv Basaksehira slavio sa 2:1. 

Da Basaksehir teško može do iznenađenja bilo je jasno već u prvom dijelu. Nakon autogola Cikalleshija gosti su imali minimalno vodstvo, a prednost je u 41. minuti udvostručio Kovalenko i pri rezultatu 2:0 otišlo se na odmor. 

U nastavku utakmice Turci su uspjeli ublažiti prednost nakon što je Belozoglu realizirao jedanaesterac koji je iznudio Višća, a kasnije će se ispostaviti da je to ujedno bio i posljednji pogodak na utakmici. 

Bh. reprezentativac Edin Višća je odigrao cijeli susret za svoj Basaksehir. 

Evropska liga, play-off:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Basaksehir -  Shakhtar 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi