Višćinom Basaksehiru malo falilo, Rujevica ipak tužna

Play off Lige prvaka

Višćinom Basaksehiru malo falilo, Rujevica ipak tužna

E. Škorić

Olympiakos i Sevilla igrat će grupnu fazu Lige prvaka, dok Rijeci i Basaksehiru za utjehu ostaje Evropska liga.

Rijeka je kao prvak Hrvatske imala dobre nastupe u pretkolima Lige prvaka, pa je odlično odigrala i mečeve play-offa, ali nije uspjela protiv daleko iskusnijeg Olympiakosa napraviti senzaciju.

Momčad Matježa Keka je s 2:1 poražena u Pireju prošle sedmice, a večeras je na punoj Rujevici ponovo doživjela poraz, iako je odigrala dobar meč. U jeku napada domaćih i poslije dvije šanse, Marko Marin je postigao pogodak za slavlje Grka.

Upravo taj gol Marina presudio je pobjednika i Rijeka do kraja više nije uspjela da se vrati, a Mateia je u 79. minuti promašio stopsototnu šansu za Riječane. Za domaće je igrao bh. internacionalac Zoran Kvržić od 61. minute, dok je mladi reprezentativac naše zemlje Jasmin Čeliković bio na klupi.

Basaksehir je s 1:0 poveo u Sevilli golom Elije iz 17. minute, no Escudero i Ben Yedder u nastavku donose Andalužanima preokret. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 83. minuti naš Edin Višća pogađa za 2:2 i vraća nadu Turcima, koji su u 90. minuti pogodili stativu iz slobodnog udarca i malo je nedostajalo da dođu do velikog slavlja.

Liga prvaka, play-off, revanši:
Rijeka - Olympiakos 0:1 (Marin 25)
Sevilla - Basaksehir 2:2 (Escudero 52, Ben Yedder 75/ Elia 17, Višća 83)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi