Visoke pobjede Bayerna i Borussije

Kup Njemačke

Visoke pobjede Bayerna i Borussije

E. Škorić

U prvom kolu Kupa Njemačke nije bilo puno iznenađenja i favoriti su lako došli do pobjeda.

Bayern je gostovao Chemnitzeru i slavio je sa 5:0, a strijelci su bili Lewandowski (2), Coman, Hummels i Ribery. Za Bavarce su igrali i novajlije poput Tolissa, Rudyja, Sulea.

Rezultatom 4:0 Borussia Dortmund je slavila u gostima kod niželigaša Rielasingen-Arlena, a Aubameyang je zabio hat-trick uz gol Bartre.

Koeln je sa 5:0 bio bolji od domaćeg Lehera, Freiburg je s 2:1 slavio kod Halberstadta, Mainz s 3:1 kod Luneburger Hanse, Heidenheim sa 4:0 kod Unterachtinga, a Frankfurt sa 3:0 kod Erndtebrucka. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kup Njemačke, rezultati:
Chemnitzer - Bayern 0:5
Eichede - Kaiserslautern 0:4
Erndtebruck - Frankfurt 0:3
Halberstadt - Freiburg 1:2
Leher - Koeln 0:5
Luneburger - Mainz 1:3
Rielasingen - Borussia D. 0:4
Unterachting - Heidenheim 0:4

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi