Visoke pobjede Club Bruggea i Krasnodara

Evropska liga, treće pretkolo

Visoke pobjede Club Bruggea i Krasnodara

E. Škorić

Belgijski Club Brugge i ruski Krasnodar odradili su dobar posao u prvim utakmicama trećeg pretkola Evropske lige.

Club Brugge je pred svojim navijačima s 3:0 pobijedio danski Brondby, a strijelci su redom bili Duarte, Castillo i Vazquez. 

Krasnodar je u Mađarskoj s 5:1 nadigrao DVTK. Ari, Ahmedov su pogađali za goste iz Rusije u prvom dijelu, u drugom Pereyra, Joazinho i Bystrov, a Bacsa je postigao utješni gol za tim u kojem nastupa i bh. internacionalac Senad Husić, mladi bh. reprezentativac koji je i danas igrao za DVTK.

Japanac Okazaki je u 45. postigao gol za trijumf njemačkog bundesligaša Mainza protiv grčkog Asterasa. Španski Real Sociedad je s 2:0 dobio škotski Aberdeen, a pogađali su Zurutuza u 53. i Canales u 68. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 3. pretkolo, prve utakmice:
Club Brugge - Brondby 3:0 (Duarte 14, Castillo 30, Vazquez 63)
DVTK - Krasnodar 1:5 (Bacsa 49/ Ari 28, Ahmedov 40, Pereyra 51, Joazinho 88, Bystrov 90)
Mainz - Asteras 1:0 (Okazaki 45)
Real Sociedad - Aberdeen 2:0 (Zurutuza 53, Canales 68)
Stjarnan - Lech 1:0 (Toft 48)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti