Vječita rezerva odlazi u penziju

Manninger završava karijeru

Vječita rezerva odlazi u penziju

Iskusni 39-godišnji golman Alexander Manninger najavio je završetak profesionalne karijere koja je trajala pune 22 godine.

Ovaj Austrijanac će nakon isteka ugovora sa Liverpoolom otići u zasluženu fudbalsku mirovinu, a to će se desiti 1. jula.

Alex Manninger je u svojoj karijeri osvojio mnogo trofeja, ali ni u jednom od klubova s kojim je to postizao nije igrao previše bitnu ulogu. Trenutno je član Liverpoola, a u prošlosti je branio i za Arsenal, Juventus, Udinese, Sienu, Augsburg, Salzburg, Espanyol...

Za reprezentaciju Austrije je debitovao 1999. godine a branio je na 34 utakmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi